Picl
 

Thelma

Romantische, bovennatuurlijke thriller over een jonge vrouw die verhuist van haar religieuze familie op het platteland naar de stad om een nieuw leven op te bouwen.

De verlegen Thelma (Eili Harboe) verhuist van het Noorse platteland naar Oslo om biologie te gaan studeren. Kort na aankomst krijgt ze in de bibliotheek een epileptische aanval, die ze voor haar religieuze, beschermende ouders verborgen houdt. Tegelijkertijd ontmoet ze medestudente Anja, tot wie ze zich aangetrokken voelt. Thelma wordt overspoeld door emoties die ze niet durft te erkennen, de aanvallen komen steeds vaker en heftiger en de dokters hebben er geen medische verklaring voor. De aanvallen houden aan totdat op een dag Anja spoorloos verdwenen is... Regisseur Joachim Trier (o.a. 'Oslo, August 31st', 'Louder Than Bombs') maakte een verstilde, beeldschoon gefilmde thriller die dezelfde menselijkheid ademt als zijn eerdere werk.
Prachtige pers voor THELMA vandaag met recensies in alle dagbladen en filmwebsites en interviews in de NRC, De Filmkrant en Schokkend Nieuws. Bij deze een selectie van persquotes:

De pers over Thelma:

Trouw: 'Razendknap met subtiele dialogen en voortreffelijke acteurs.'

NRC: 'Intrigerende filmhuisversie van Stephen King-verfilmingen als 'Carrie'.

Telegraaf: 'Eén van de sterkste rolprenten van het jaar.'

Cinema.nl: 'Zit vol prachtige beelden en observaties.'

Volkskrant: 'Duivels knap' (..) 'Met oog voor poëzie.'

Algemeen Dagblad: 'Intelligente, mooi in beeld gebrachte mix van drama, bovennatuurlijke elementen, spanning en romantiek.'

FilmVandaag: 'Bloedstollend spannend.'
 
 
 
Regie:
Joachim Trier

Lengte:
116 minuten

Acteurs:
Eili Harboe, Okay Kaya, Ellen Dorrit Petersen, Henrik Rafaelsen e.a.

Jaar:
2017

 
Toegangsprijs