Picl
 

Borg/McEnroe

Biografisch drama over hoe de tennisiconen Björn Borg en John McEnroe zich voorbereiden op hun legendarische Wimbledonfinale.

Het is 1980. Het tennisduel van het jaar is in zicht. De Zweed Björn Borg, nummer één op de wereldranglijst, gaat het duel aan met het grote Amerikaanse talent John McEnroe. De ingetogen, vriendelijke Borg wordt op handen gedragen. De excentrieke McEnroe staat ondanks zijn sportprestaties vooral vanwege zijn temperament bekend als het enfant terrible op de tennisbaan. Beide mannen trainen ijverig ter voorbereiding op de finale. Hoewel ze meer met elkaar gemeen hebben dan men op het eerste gezicht zou verwachten, ontwikkelt de rivaliteit zich steeds verder en lopen de spanningen hoog op tot het langverwachte moment daar eindelijk is... De legendes spelen een wedstrijd die de tenniswereld voorgoed zal veranderen en te boek komt te staan als 'When ice met fire'.

De pers over Borg/McEnroe:

NRC: 'De aandacht voor de mens achter de topsporter maakt van het ingenieus gemonteerde Borg/McEnroe veel meer dan alleen een sportfilm.'

Volkskrant: '...je ziet hoe spannend die legendarische strijd was...'

Filmvandaag: 'Prachtig portret van twee tegenpolen.'
 
  
 
 
 
Regie:
Janus Metz Pedersen

Lengte:
103 minuten

Acteurs:
Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård, Tuva Novotny, David Bamber e.a.

Jaar:
2017

 
Toegangsprijs