Picl

Filmtheater Fraterhuis is in oktober 2014 toegetreden tot het Nederlands filmplatform Cineville.

 

WELKOM IN CINEVILLE ZWOLLE 

Laat je meevoeren langs betoverende klassiekers, bloedstollende thrillers, spraakmakende documentaires en de betere kaskrakers. Je kunt er eindeloos verdwalen en dolen langs verhalen die verwonderen en vermaken. In CINEVILLE ZWOLLE zie je een miljoen verschillende dingen en loop je duizend keer veranderd weg.

 

SEE ALL YOU CAN SEE 

Onbeperkt naar de reguliere films voor € 21 per maand (en zelfs maar voor € 17,50 als je nog onder de dertig bent) in onder andere Amsterdam, Den Haag, Leiden, Rotterdam, Utrecht, Maastricht en ook in Zwolle bij Filmtheater Fraterhuis. Cinevillepashouders krijgen ook 10 procent korting op muziek, film en koffie bij alle winkels van Plato en Concerto.

 

CINEVILLE.NL 

Op Cineville.nl vind je de agenda van alle aangesloten filmtheaters en zie je welke festicals en live-evenementen eraan komen. De redactie van Cineville maakt je wegwijs in het filmaanbod met de Film van de Week, de Moet-je-kijkenlijst van de maand, met columns, nieuwtjes en interviews met je lievelingsregisseur. Cineville.nl is je gids in de wereld van film.

 

PSST ...

Je blijft natuurlijk wel Vriend van het Fraterhuis om de Zwolse filmcultuur te ondersteunen en het maandprogramma iedere maand in de bus te ontvangen, toch?!

 

E-TICKETS

Omdat dit te veel technische problemen opleverde, zijn we met het online reserveren voor Cinevillepashouders gestopt. Cineville is bezig met het zoeken naar een gebruiksvriendelijkere oplossing.

 

 

 

AANBOD

Het Fraterhuis is dé plek voor film- en beeldcultuur in Zwolle, waar dagelijks actuele kwaliteitsfilms en documentaires worden vertoond. Voor onderwijs in Zwolle en omgeving bieden wij daarom een breed pakket aan filmgerelateerde schoolprogramma's. Het Fraterhuis heeft kennis van filmeducatie en mediawijsheid, toegang tot lespakketten én ervaring met schoolvoorstellingen en kinderfilmfestivals, zoals Cinekid en HAFF.

 

UITGELICHT

 

Film ervaren
Kom met je leerlingen naar hét filmtheater in Zwolle en ervaar samen een actuele film of docu op het witte doek. Op locatie in het Fraterhuis is er aandacht voor de kennismaking met filmcultuur: een actieve beleving van premières, kwaliteitsfilms en documentaires.

po – vo – mbo – hbo – speciaal onderwijs

 

Meemaken op locatie
Meemaken op locatie is een Zwolse lessenreeks van locatiebezoek voor basisscholen. Het programma is een dynamische combinatie van lessen op school en een filmbezoek aan het professionele filmtheater.

po

 

Burgerschap & Film
Ter ondersteuning van de lessen Burgerschap in het MBO biedt het Fraterhuis een aantrekkelijk filmprogramma aan. De aangeboden films sluiten aan bij de diverse dimensies die in het kwalificatiedossier voor Burgerschap worden beschreven.
mbo

IDFA in het Fraterhuis
IDFA is het International Documentary Festival Amsterdam dat jaarlijks in november plaatsvindt. Speciaal voor het onderwijs is een selectie van de mooiste titels in het Fraterhuis te zien, inclusief bijpassend lesmateriaal.

po – vo – mbo

 

 

Movies that Matter in het Fraterhuis
Movies that Matter wil ogen openen voor mensenrechten door middel van film. Bij jonge mensen is dit niet alleen van groot belang, het is ook een uitstekende manier om het bewustzijn over vrijheid en de rechtstaat in de maatschappij te vergroten. Naast het jaarlijkse Movies that Matter Festival, zijn daarom de films met verdiepingsprogramma’s ook te zien in het Fraterhuis.

vo - mbo


Kijkje achter de schermen
Kom voor een kijkje achter de schermen naar hét filmtheater in Zwolle. Met een rondleiding door het Fraterhuis duiken leerlingen in de magische wereld van film.
 po – vo – mbo – hbo – speciaal onderwijs

 

Filmjuwelen
Filmjuwelen in de klas is het filmerfgoedprogramma op basisscholen van EYE Filmmuseum.
Voor de interactieve gastlessen komt de museumdocent in de klas en laat leerlingen de wereld van film ontdekken met uniek filmmateriaal uit het archief van EYE.
po – speciaal onderwijs

 

Suggesties
Naast ons bestaande aanbod organiseren en bemiddelen we ook op verzoek filmactiviteiten voor het onderwijs. 
• een workshop van een professionele stuntman
• een inspiratiesessie door een professionele filmmaker
• een première van een eigen gemaakte (eind)film
• een vertoning in het kader van een filmfestival
• een filmactiviteit op maat
• toegang tot filmeducatief materiaal

po – vo – mbo – hbo – speciaal onderwijs

CONTACT
Voor persoonlijk contact met de medewerker educatie van het Fraterhuis neem je vrijblijvend contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Per e-mail informeren we je graag in onze nieuwsbrief over onze educatieve activiteiten. Je kunt je aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 


 

Het Fraterhuis neemt elk jaar deel aan de belangrijkste Nederlandse filmfestivals, hier alvast een ectie. 
 
 
IDFA (JUNIOR) FESTIVAL ON TOUR 2019
 
Op zondag 10 februari 2019 vertonen we een bijzondere selectie van het IDFA-programma, inclusief prijswinnaars en publieksfavorieten. De kaartverkoop is gestart en kaarten zijn zowel online als aan de kassabalie van Filmtheater Fraterhuis te koop.

 

 

 

 

 

 

 

HISTORISCHE HOTSPOT i.s.m. ALLEMAAL_ZWOLLE

Filmtheater Fraterhuis is te vinden in het culturele Celekwartier aan de Blijmarkt in Zwolle. Het gebouw stamt uit de Middeleeuwen (1497) en kent zijn oorsprong in de Moderne Devotie & de Hanze en is genoemd naar de Fraters. Deze broeders vormden hier destijds een gemeenschap zonder een formele kloostergelofte af te leggen. Hun voornaamste bezigheden waren de zorg voor de studerende jeugd en de verbetering van de leefomstandigheden van de Zwolse bevolking. 

 

Eind 15de eeuw kopieerden deze Broeders van het Gemene Leven vele geschriften die werden voorzien van gedetailleerde miniatuurschilderingen. Ook de rijkversierde 'Sarijs-handschriften' zijn hier gedeeltelijk gemaakt en vormgegeven - beeldcultuur avant la lettre.

 

In het huidige Filmtheater Fraterhuis zijn 365 dagen per jaar meerdere voorstellingen van actuele films en documenatires te zien met speciale aandacht voor de Zwolse beeldcultuur.

 

 

Voor vragen of opmerkingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WEEKOVERZICHT (PROGRAMMA) PER E-MAIL ONTVANGEN

Uiterlijk maandagavond wordt op op de website het complete programma voor de nieuwe filmweek bekendgemaakt. Een filmweek loopt steeds van donderdag t/m woensdag. Het actuele weekoverzicht ligt bovendien als papieren flyer in de hal van de filmfoyer, om mee te nemen. Daarnaast kan iedereen zich inschrijven voor dit weekoverzicht met het complete overzicht van de data en tijdstippen. Aanmelden kan door hier te klikken.