Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 1286

Buitenfilm in het kader van het  Stadsfestival 2021

 

Als onderdeel van het Stadsfestival organiseert Filmtheater Fraterhuis deze zomer een gratis toegankelijke buitenfilm op het speciale grote witte filmdoek. Op vrijdag 3 september om 21.00 uur vertoont het Fraterhuis de film ‘Les Misérables’ in het Broerenkwartier. Iedereen is welkom om weer te komen genieten van een actuele topfilm, het jaarlijkse Zwolse filmcadeau in een steeds wisselende bijzondere ambiance. De toegang is gratis en stoeltjes zijn aanwezig, maar kom op tijd in verband met het beperkte aantal plaatsen.

 

De film van 2021 - Les Misérables 

 

Zinderend drama over een jonge agent die in een buitenwijk van Parijs in een opstand belandt van jongeren tegen de lokale gezaghebbers.

 

De jonge Stéphane, nog maar net verhuisd naar Parijs, komt terecht bij de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het oosten van de stad. Hij ontmoet er zijn nieuwe collega’s de ervaren agenten Chris en Gwada. Het is een vuurdoop van jewelste, met collega’s die er zo hun eigen methodes op nahouden. Al snel ontdekt Stéphane de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk. Wanneer het drietal tijdens een interventie de controle dreigt te verliezen, filmt een drone hun kleinste daden en acties… De Frans-Malinese cineast Ladj Ly toont een beeld van een explosieve samenleving vol verstoorde verhoudingen. Overrompelend, intens gefilmd en geweldig gespeeld door een ensemblecast.

In Cannes bekroond met de Juryprijs.

 

Frankrijk 2019 - 104 min. – scenario & regie Ladj Ly – met Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djebril Zonga, Steve Tientcheu e.a.

 

Locatie en datum + tijdstip

 

 

Maatregelen in verband met COVID

 

Omdat het Stadsfestival niet te maken heeft met overnachtingen op het terrein raken de aanscherpingen van de maatregelen het festival niet en kan ook de Fraterhuis Buitenfilm gewoon doorgaan. De organisatie ziet af van Testen voor Toegang om het open karakter van het evenement te kunnen behouden. Wel betekent dat dat er wordt toegezien op de 1,5m maatregel en er triage wordt gevoerd bij de verschillende voorstellingen. Bij de Fraterhuis Buitenfilm zitten alle bezoekers op gereedstaande stoelen en hanteren we ook hier de 1,5m maatregelen. Er is mede daarom geen pauze in de filmvoorstelling.