Picl

WEEKEND BUITENFILM POP UP CINEMA CELEPLEIN (21 & 22 JUNI / 28 & 29 JUNI)

 

POP UP CINEMA

 

Het Fraterhuis viert de zomer in dit 40-jarige jubileum jaar met een speciale reeks buitenfilms op het intieme Celeplein. In een select aantal weekenden zijn op vrijdag en zaterdag onder de Zwolse sterrenhemel, bij het vallen van de duisternis bijzondere titels te zien. We hopen op zwoele zomeravonden en zetten op het knusse, windstille Celeplein de stoelen, kussens én dekentjes alvast klaar.

 

TOEGANG

 

Ingang via onze eigen Filmfoyer aan de Blijmarkt. Tijdens de pauze is CaféFoyé geopend. De voorstellingen gaan altijd door, ongeacht de buitentemperatuur. Indien noodzakelijk (bijvoorbeeld  met onweer) vertonen we de film (verder) binnen in één van de filmzalen.

 

KAARTEN

 

De kaarten voor deze buitenfilms kosten € 9,00 (Vrienden) en € 11,50 (regulier). Dit is inclusief programmaboekje én koffie/thee voorafgaand aan de voorstelling. De kaartverkoop is inmiddels gestart, zowel online als bij de kassabalie in de Filmfoyer.

 

 

PROGRAMMA BUITENFILM

 

21 & 22 juni - Colette

 

Biografisch drama over een van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk die rond 1900 het land op zijn kop zet.

 

Het Franse plattelandsmeisje Sidonie-Gabrielle Colette maakt als jonge bruid van de beroemde, maar berooide schrijver Henry Gauthier-Villars haar entree in de Parijse high society. Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken. Haar man onderkent Colettes literaire talent en vraagt haar om autobiografische, soms sensuele verhalen over haar schooltijd te schrijven, die uiteindelijk onder zijn naam gepubliceerd worden. De boeken worden bekend als de novellereeks Claudine en zijn een enorm succes. Henry en Colette groeien uit tot het bekendste koppel van Frankrijk. Maar dan ontstaat de strijd over het creatieve eigendom en wil Colette zich losmaken van haar maatschappelijke beperkingen. Keira Knightley speelt de hoofdrol in deze film van Wash Westmoreland (o.a. 'Still Alice'). 

 

Koop hier alvast kaarten online voor de Pop Up Cinema 'Colette':

 

vrijdag 21 juni 22:15 uur KAARTEN

zaterdag 22 juni 22:15 uur KAARTEN

 

 

28 & 29 juni  - De Wilde Stad

 

De Wilde Stad schetst een beeld van de stad vanuit een totaal nieuw perspectief, dat van de onopgemerkte inwoners: de vele wilde dieren en planten.

 

Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt op deze manier niet de natuur, het ís natuur. De forenzende patatmeeuw en de vinex-vos zijn net zo wild en bijzonder als de zeehond en de panda. Amsterdam vormt het podium van een verkenningstocht naar de diepe en vaak humoristische band tussen mens en dier. Een stadse, frisse film die de dynamiek, snelheid, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving toont. Van de makers van 'De Nieuwe Wildernis' en 'Holland, Natuur in de Delta'. 

 

Koop hier alvast kaarten online voor de Pop Up Cinema ' De Wilde Stad':

 

vrijdag 28 juni 22:15 uur  KAARTEN

zaterdag 29 juni 22:15 uur KAARTEN

 

 

TOTAALOVERZICHT POP UP CINEMA 2019 (VRIJDAG & ZATERDAG)

 

24 & 25 mei             - De Dirigent

21 & 22 juni             - Colette (kaartverkoop gestart)

28 & 29 juni             - De Wilde Stad (kaartverkoop gestart)

19 & 20 juli              - Film nog niet bekend, zie website begin juli

26 & 27 juli              - FIlm nog niet bekend, zie website begin juli

2 & 3 augustus         - Film nog niet bekend, zie website medio juli

23 & 24 augustus     - Film nog niet bekend, zie website begin augustus

13 & 14 september   - Film nog niet bekend, zie website eind augustus