Picl

POP UP LEZING ACADEMIEHUIS IN GROTE KERK (16 NOVEMBER)

Religieuze Architectuur, Kerk & Film - Pop Up Lezing in Grote Kerk Zwolle door Constant Hoogenbosch
 
Filmdocent Constant Hoogenbosch beschouwt de religieuze architectuur en de plaats van het heiligdom in de cinematografie, geïllustreerd met interessante filmbeelden. Zo kijken we naar de symboliek van de kerk in films als ‘The Crow’ en ‘The Name of the Rose’ en beschouwen we de schending van heiligdommen door ‘held’ Indiana Jones. Ook leggen we ons oor te luister bij muzikale invloeden uit de kerk die hun weg vonden naar de filmmuziek, zoals de film ‘Patton’ waar het kerkorgel een substantieel deel uit maakt van de filmmuziek.  
 
Deze Pop Up Lezing duurt twee uur met een korte pauze. Vrienden van het Fraterhuis en Cinevillepashouders betalen € 8,50 (reguliere entreeprijs € 11,50). Inclusief hand-out, programmaboekje en koffie/thee vooraf. De kaartverkoop is reeds begonnen.
 
Donderdagavond 16 november 2017 - aanvang 20:00 uur
 
Academiehuis in de Grote Kerk Zwolle
 
Het Academiehuis van Zwolle biedt programma’s aan inwoners en bezoekers van de stad. Juist in deze stad waar educatie in alle facetten al eeuwen een stempel drukt op het leven en leren. Leren dat niet ophoudt met een diploma, maar dat een leven lang doorgaat. Leren doe je niet alleen en kan al in één ontmoeting.  Het Academiehuis biedt in deze ontmoeting verbinding en verrijking.
 
Om de identiteit van het Academiehuis te borgen is een programmaraad ingericht. Deze bestaat uit alle grote culturele organisaties in Zwolle. Filmtheater Fraterhuis is één van de allereerste participanten. De leden van de programmaraad nemen deel in die programmering met het eigen inhoudelijke aanbod. Het Academiehuis is een platform voor de verbreding van hun eigen culturele agenda.