Afdrukken
Categorie: Informatie
Hits: 28680

 

JAARVERSLAG 2017 - GOED BEKEKEN

Is op verzoek beschikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

MISSIE

Stichting Filmtheater Fraterhuis wil een bijdrage leveren aan het maatschappelijk, politiek en cultureel bewustwordingsproces door het voor een zo breed mogelijk publiek vertonen van films en ander audiovisueel werk. (oprichtingsakte 17 oktober 1979)

 

VISIE

 

BESTUUR & DIRECTIE

Per 1 januari 2019:

de heer Henk van Gerner (voorzitter), mevrouw Barbara Bom (secretaris), de heer Peter van Kaam (penningmeester) en mevrouw Henriëtte Boerhof (directeur).

 

TEAM FRATERHUIS

 

VRIENDEN

 

ZAKELIJKE VRIENDEN, FONDSEN & SUBSIDIËNTEN, BEGUNSTIGERS & SCHENKERS

 

PROGRAMMERING  
  • De programmering van Filmtheater Fraterhuis heeft een stabiele en bewezen succesvolle mix ontwikkeld van publieksfilms en artistieke films.
  • De publieksfilm beschouwen we als kansrijk met het oog op bezoekersaantallen, is herkenbaar voor bezoekers met belangstelling voor cultuur en is sterk aanbod gestuurd. De artistieke film daarentegen is minder aanbodgestuurd, bereikt niet op voorhand een groot potentieel publiek en laat ruimte voor experiment en filmkunst.
  • Landelijke filmpremières hebben een prominente en vaste plek in het reguliere aanbod verworven met de hierbij behorende bovenregionale uitstraling.
  • De unieke investering van het Fraterhuis in SONY 4K-vertoningsapparatuur geeft bijzondere kansen aan de programmering. Met de komst van de eerste (3D)films in deze messcherpe 4K-dimensie heeft het Fraterhuis landelijke aantrekkingskracht.

 

KENCIJFERS 2018 - opnieuw gestage groei; meer bezoekers, meer voorstellingen & evenementen

 

 JAAR

 

2018

2017

Verkochte kaarten

68.061

67.207

Aantal voorstellingen

2.572

2.514

Aantal evenementen

271

275

Aantal Vrienden

3.757

3.982