Picl
 

ZIEN > Fraterhuis Academie presenteert: Het 19de-eeuwse Duitsland – Hans Luiten (6/4/19)

Het 19de-eeuwse Duitsland

Aan het einde van de 19de eeuw verrees in de Beierse Alpen het bizarre slot ‘Neuschwanstein’. Destijds gebouwd voor de wonderlijke koning Ludwig, later een toeristische attractie en inspiratiebron voor Walt Disney en Harry Potter.
Ieder jaar reist Hans Luiten een paar maal naar Duitsland. Om er iedere keer weer verbaasd van terug te keren.Wat was dat toch voor land in de 19de eeuw? Waarom verrezen er overal reusachtige kastelen, kerken en monstrueuze standbeelden? Was dit een land dat zwolg in nostalgie en nationalisme? Of is dit slechts een karikatuur? En: wat zegt deze 19de-eeuwse geschiedenis over de catastrofale geschiedenis van het 20ste-eeuwse Duitsland?
Aan de hand van film & beeld neemt Hans Luiten ons mee door de geschiedenis van het 19de-eeuwse Duitsland. Een verhaal over de kastelen van prins Hendrik en Ludwig, de warenhuizen van Berlijn en München, de fabrieken van Krupp en Siemens, de liederen ‘Die Wacht am Rhein’ en ‘Deutschland über Alles’ en nog veel meer (zoals het armpje van Wilhelm II).


Prijzen: € 10 Vrienden / € 16 regulier
Inclusief pauze met koffie of thee, hand-out en programmaboekje
 
 
 
 
Regie:
Hans Luiten

Lengte:
120 minuten

Jaar:
2019

 
Toegangsprijs