Picl
 

The Zookeeper's Wife

De Poolse Antonina en haar man Jan Zabinski wisten tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 300 joden uit de handen van de nazi's te redden door ze een schuilplek te bieden in hun dierentuin.

Waargebeurd en persoonlijk oorlogsverhaal waarin hoop centraal staat. De film vertelt het verhaal van het gezin, maar ook dat van de dieren in hun dierentuin, de tijdelijke Joodse bewoners en de stad Warschau in de allesverwoestende oorlog. De Poolse dierenverzorgers Antonina en Jan Zabinski van de dierentuin van Warschau worden In 1939, wanneer de nazi's het land zijn binnengevallen, gedwongen te werken onder bevel van de Duitse zoöloog Lutz Heck. In het geheim besluiten de Zabinski's samen te werken met het verzet om honderden mensenlevens te redden, waarbij Antonina haar leven en dat van de kinderen op het spel zet.

Niki Caro ('Whale Rider') regisseerde deze verfilming van het gelijknamige boek (in Nederland vertaald als Antonina’s Dierentuin) van Diane Ackerman. Zij baseerde haar verhaal op de archieven en dagboeken van Antonina Zabinski. Van het boek werden wereldwijd meer dan 500.000 exemplaren verkocht. In Amerika stond het 54 weken in The New York Times-bestsellerlijst.
 
 
 
 
Regie:
Niki Caro

Lengte:
127 minuten

Acteurs:
Jessica Chastain, Johan Heldenbergh, Daniel Brühl, Timothy Radford e.a.

Jaar:
2017

 
Toegangsprijs