Picl
 

The Best of IDFA 2018-2019 On Tour

Op zondagmiddag 10 februari 2019 is een bijzondere selectie van het IDFA-programma met de prijswinnaars en andere festivalfavorieten te zien in het Fraterhuis. Van de ruim 300 documentaires die in november op het documentairefestival IDFA werden vertoond, worden er negen bekroond met één van de toonaangevende IDFA Awards. Voor het programma The Best of IDFA On Tour is een selectie uit deze winnaars gebundeld, die vanaf januari door het hele land te zien is en uiteraard ook in het Fraterhuis.

Alle films zijn Nederlands ondertiteld. Kaarten kosten € 25 regulier, € 22,50 voor Vrienden en € 20 op vertoon van de VIP-kaart van de Bank Giro Loterij (alleen aan de kassabalie). Cinevillepashouders betalen een toeslag van € 14,50.

Los Reyes
Het leven van de ruige tieners in het Chileense skatepark Los Reyes, bezien door de ogen van de straathonden Chola en Football.

Chili, Duitsland 2018 – 78 min. - regie Bettina Perut, Iván Osnovikoff

Winnaar Special Jury Award for Best Feature-Length Documentary

Don’t Be A Dick About it
Liefdevol portret van de broertjes Peter en Matthew, die dol zijn op elkaar, maar ook voortdurend ruzie maken. Een ode aan het gezinsleven, gekte en vriendschap.

Verenigde Staten 2018 – 70 min. – regie Ben Mullinkosson

Winnaar VPRO IDFA Audience Awar

Islands of the Hungry Ghosts
De krabbentrek, een ritueel voor dolende geesten en een zwaarbewaakt Australisch detentiecentrum komen samen in een hypnotiserende bespiegeling op migratie.

Australië 2018 - 98 min. – regie Gabrielle Brady

Winnaar Amsterdam Human Rights Award

De Man Die Achter de Horizon Keek
Het is nog altijd een mysterie: de verdwijning van de Nederlandse kunstenaar Bas Jan Ader tijdens een tocht met zijn zeilbootje in 1975. Martijn Blekendaal maakte een reconstructie.

Nederland 2018 – 26 min. – regie Martijn Blekendaal

Winnaar IDFA Special Jury Award for Children’s Documentary
 
 
 
 
Regie:
diverse regisseurs

Lengte:
270 minuten

Jaar:
2018

 
Toegangsprijs