Picl
 

On Chesil Beach

Verfilming van de roman van Ian McEwan ('Atonement') over een jong echtpaar dat zich tracht te ontworstelen aan de pijn en verwarring van hun verleden.

1962. Het is de tijd van Kennedy, de Berlijnse Muur en de ban-de-bombeweging. Edward en Florence denken dat hun huwelijk hen geluk en vrijheid zal brengen en hun ware dromen zal verwezenlijken. De mooie belofte voor de toekomst kan echter niet hun zorgen over de huwelijksnacht wegnemen. Edward, die weinig ervaring heeft met vrouwen, ergert zich aan zijn seksuele onervarenheid. Florence haar angsten zijn nog groter. Ze heeft last van tegenstrijdige emoties en angst voor het moment dat ze zich zal overgeven. 'On Chesil Beach' vertelt een hartverscheurend verhaal tegen het decor van de seksuele revolutie begin jaren zestig. Het is een ontroerende film over het je kwetsbaar opstellen en hoe een levensloop in een oogwenk een andere wending neemt.

De pers over On Chesil Beach:

Cinema.nl: 'Prachtig gedoseerd verhaal over liefde en de angst voor het onbekende.'

AD: 'Laat kijkers vlinders en pijn van smoorverliefde personages voelen.'

Volkskrant: 'Griezelig doeltreffend' (..) 'Ongemak oogde zelden zo kwetsbaar en schrijnend.'

Harper's Bazaar: 'Saoirse – Lady Bird – Ronan is weer geweldig en laat zien hoe veelzijdig ze is.

Trouw: 'Tussen alle halleluja-verhalen over de jaren zestig vormt de verfilming van Ian McEwans ´On Chesil Beach´ een welkome afwisseling.'

NRC: 'Pure cinema'.
 
 
 
Regie:
Dominic Cooke

Lengte:
110 minuten

Acteurs:
Saoirse Ronan, Billy Howle, Emily Watson, Samuel West e.a.

Jaar:
2017

 
Toegangsprijs