Picl
 

Manifesto

Eerbetoon aan (kunst-)manifesten uit de 19de en 20ste eeuw, variërend van het communisme tot Dogma, virtuoos gekoppeld aan dertien personages, allen gespeeld door Cate Blanchett.

Beeldend kunstenaar Julian Rosefeldt putte uit vijftig manifesten van beeldend kunstenaars, denkers en schrijvers om een beeld te schetsen van de constante schreeuw om verandering in de samenleving. Het resultaat is een humoristische compilatie van de grote ideeën uit de 19e en 20ste eeuw. Een dakloze man met een megafoon verkondigt het Communistisch Manifest, in een gebed aan de keukentafel wordt de tomatenkunst van de Popart opgehemeld en op een school worden de teksten van Lars von Trier onderwezen. De sensationeel veelzijdige Cate Blanchett (te zien als zwerver, directeur, poppenspeler, nieuwslezer en choreograaf) brengt de teksten tot leven en maakt ze actueel. Een bijzondere, humoristische audiovisuele ervaring.

Filmdeskundige Gerlinda Heywegen verzorgt een inleiding bij deze voorstelling in het kader van het Overijssels Film Festival.
 
 
 
 
Regie:
Julian Rosefeldt

Lengte:
95 minuten

Acteurs:
Cate Blanchett, Erika Bauer, Ruby Bustamante, Carl Dietrich e.a.

Jaar:
2016

 
Toegangsprijs