Picl
 

Leave No Trace

Indringende film over een vader en zijn dochter die een idyllisch leven leiden totdat een kleine vergissing hun leven voor altijd overhoop gooit.

Will en zijn 13-jarige dochter Tom leiden onopgemerkt al jaren een zelfgekozen, paradijselijk leven in een regenwoud bij Portland. Hun leven verandert echter voorgoed wanneer de autoriteiten hen ontdekken en de twee uit hun verborgen woonomgeving halen. Vader en dochter moeten nu een plek zien te vinden in een maatschappij waar ze juist het liefst zo ver mogelijk vandaan wilden blijven. Ze proberen zich aan hun nieuwe omgeving aan te passen, totdat een plotse beslissing hen op een gevaarlijke tocht door de wildernis stuurt. Samen zoeken ze volledige onafhankelijkheid en zien zij zich gedwongen om hun tegenstrijdige wensen onder ogen te komen; aan de ene kant willen ze ergens bij horen, aan de andere kant hebben ze een sterke drang om op zichzelf te leven.

'Leave No Trace' is gebaseerd op de roman 'My Abandonment' van de Amerikaanse schrijver Peter Rock uit 2009. Regisseur Debra Granik maakte eerder 'Winters Bone' (met Jennifer Lawrence). Ook nu maakt zij weer een film over mensen aan de zelfkant van de Amerikaanse samenleving en brengt ze in haar acteursregie een jonge actrice (Thomasin McKenzie) tot grote hoogten.
 
  
 
 
 
Regie:
Debra Granik

Lengte:
109 minuten

Acteurs:
Ben Foster, Thomasin McKenzie, Jeffery Rifflard, Dana Millican e.a.

Jaar:
2018

 
Toegangsprijs