Picl
 

Lean on Pete

Intiem drama over een 15-jarige jongen die met een racepaard een gevaarlijke tocht maakt, op zoek naar zijn tante en een mogelijk thuis.

De introverte Charley (Charlie Plummer) kent weinig vastigheid. Zijn moeder is niet in beeld en zijn vader heeft al moeite genoeg zijn eigen leven op de rails te houden. Geen wonder dat Charley de kans om op eigen benen te staan met beide handen aangrijpt. Hij regelt een baantje bij de nukkige paardenmenner Del. Met hem en jockey Bonnie reist hij langs paardenraces in stoffige stadjes, met het grootse Amerikaanse landschap als achtergrond. Charley vindt een onverwachte zielsverwant in het paard Lean On Pete, maar dan komt de jongen voor het eerst in zijn leven voor een volwassen keuze te staan. Andrew Haigh ('Weekend' en '45 Years') maakte een aangrijpend drama over liefde, eenzaamheid en volwassen worden, gebaseerd op het bekroonde boek van Willy Vlautin.

De pers over Lean On Pete:

Volkskrant: 'De film schetst een prachtig beeld van het huidige Amerika.'

Trouw: 'Een even nuchtere als poëtische vertelling.'

Cinema.nl: 'Intelligent en intiem drama over armoede, verbinding en geborgenheid.'

NRC: 'Het subtiele acteerwerk van Plummer ontroert.'

Filmkrant: 'Andrew Haigh zet een zelfverzekerde stap naar een grootser canvas, zonder zijn scherpe oog voor de intimiteit van menselijke relaties te verliezen.'

Groene Amsterdammer: 'Een film die nog dagenlang op de kijker inwerkt.'
 
   
 
 
 
Regie:
Andrew Haigh

Lengte:
121 minuten

Acteurs:
Charlie Plummer, Chloë Sevigny, Travis Fimmel, Steve Buscemi, Travis Fimmel e.a.

Jaar:
2017

 
Toegangsprijs