Picl
 

Free Solo

Het ongelofelijke en letterlijk adembenemende verhaal over Alex Honnold, een rotsklimmer die zijn levenslange droom wil verwezenlijken.

Het free solo bedwingen van de beroemde rotswand El Capitan in Yosemite National Park is dé ultieme sportprestatie. Eén minuscuul foutje en het is afgelopen. Alex is een bloedeerlijke jongeman met sinds kort een vaste vriendin, die worstelt met zijn passie. Voor hem is het uitdagen van de dood essentieel. Door de rotswanden free solo te beklimmen, zonder touw of enig ander hulpmiddel, bereikt hij een bepaalde focus, een staat van zijn, die voor hem alles is. Voor haar betekent het leven in het besef dat hij elk moment kan sterven. De uiteindelijke klim is krankzinnig spannend. Maar de reis er naar toe is minstens zo fascinerend. Alex ontpopt zich als de klimversie van een boeddhistische monnik. Aardse zaken zijn minder belangrijk dan zijn wens zichzelf te overstijgen. Een film van mythische proporties.

in verband met een zaalwissel zijn er voor zaterdagavond 12/01 extra kaarten beschikbaar gekomen voor Free Solo, de voorstelling is (nog) niet (meer) uitverkocht.
 
 
 
 
 
Regie:
Elizabeth Chai Vasarhelyi & Jimmy Chin

Lengte:
97 minuten

Acteurs:
Tommy Caldwell, Jimmy Chin, Alex Honnold, Sanni McCandless e.a.

Jaar:
2018

  Deze film is nog te zien op:
vrijdag 18 januari 19:15 KAARTEN
zaterdag 19 januari 19:15 KAARTEN
zondag 20 januari 19:30 KAARTEN
woensdag 23 januari 18:45 KAARTEN
Toegangsprijs

Regulier (vanaf 02-11-2017)  € 9,50
Vriend  € 6,50
t/m 12 jaar Vriend  € 4,00
t/m 12 jaar  € 6,50
Collega  € 0,00
Cineville  € 0,00