Picl
 

Den Skyldige - Pop Up Cinema Academiehuis Grote Kerk

Indrukwekkende thriller over een man die vanuit de meldkamer van een alarmcentrale aan een race tegen de klok begint om een ontvoerde vrouw te redden.

Asger Holm is een oud politieagent die nu bij de alarmcentrale werkt. Op een dag beantwoordt hij een noodoproep van een ontvoerde vrouw. Wanneer de verbinding wordt verbroken begint er een zoektocht naar de vrouw en haar ontvoerder. Met de telefoon als enige hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok om de bedreigde vrouw te redden. Hij komt er echter al snel achter dat hij met een misdrijf te maken heeft dat veel groter is dan hij in eerste instantie dacht... 'The Guilty' staat in een goede traditie van films die zijn opgebouwd rondom één of meerdere telefoongesprekken, maar het is de vraag of één daarvan ooit zo zenuwslopend spannend was als dit debuut van Gustav Möller. Winnaar van de publieksprijs op het festival van Rotterdam.

De pers over Den Skyldige:

Cinema.nl: 'Bloedstollende thriller en een superieur filmdebuut.'

Trouw: 'Een grootse film met een ijzersterk script' (..) 'Een droomdebuut.'

Parool: 'Een nagelbijtende thriller met een waterdicht script dat slim met verwachtingen speelt.'

NRC: Een razend knap speelfilmdebuut.'

Volkskrant: 'Zo strak en minimalistisch zie je ze zelden. Een buitengewone thriller.'

Elsevier: 'Briljant.'

Het hoogkoor van de Grote Kerk in Zwolle vormt ook dit seizoen het unieke decor voor een reeks bijzondere, sfeervolle filmvoorstellingen. De kaartverkoop vindt plaats via de website, aan de kassabalie van het Fraterhuis en voorafgaand aan de film ook in de Grote Kerk. Prijzen: € 11,50 regulier en € 8,50 voor Vrienden. Dit is inclusief koffie of thee vooraf. De kerk is vanaf 20.00 uur geopend.
 
  
 
 
 
Regie:
Gustav Möller

Lengte:
85 minuten

Acteurs:
Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, Omar Shargawi, Laura Bro e.a.

Jaar:
2018

 
Toegangsprijs