Picl
 

De Wilde Stad - Pop Up Cinema Celeplein

'De Wilde Stad' schetst een beeld van de stad vanuit een totaal nieuw perspectief, dat van de onopgemerkte inwoners: de vele wilde dieren en planten.

Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt op deze manier niet de natuur, het ís natuur. De forenzende patatmeeuw en de vinex-vos zijn net zo wild en bijzonder als de zeehond en de panda. Amsterdam vormt het podium van een verkenningstocht naar de diepe en vaak humoristische band tussen mens en dier. Een stadse, frisse film die de dynamiek, snelheid, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving toont. Van de makers van 'De Nieuwe Wildernis' en 'Holland, Natuur in de Delta'.

POP UP CINEMA
Het Fraterhuis viert de zomer met een reeks buitenfilms op het intieme Celeplein. Tijdens tien weekenden in de maanden mei t/m september zijn onder de sterrenhemel bij het vallen van de duisternis bijzondere titels te zien. We hopen op zwoele zomeravonden en zetten de stoelen, kussens én dekentjes alvast klaar. De voorstellingen gaan ongeacht de buitentemperatuur door en tijdens de pauze is Café Foyé geopend.

EVENEMENTEN PRIJZEN
De kaarten voor deze buitenfilms kosten € 9,00 voor Vrienden en € 11,50 regulier. Dit is inclusief programmaboekje én koffie/thee consumptie voorafgaand aan de film.

De pers over De Wilde Stad:

NRC: 'Een dynamisch gefilmd grootstedelijk natuurverhaal begeleid door opzwepende muziek.'

AD: 'De Wilde Stad toont een verborgen wereld die magnifiek in beeld is gebracht.'

Het Parool: 'Aanstekelijk speels karakter.'

Volkskrant: 'Aandoenlijk en geschikt voor jonge kijkers' (..) 'BBC-waardige beelden.'

Trouw: 'Jong en oud zal hier plezier aan beleven.'

Telegraaf: 'Fraai.
 
 
 
 
 
Regie:
Mark Verkerk

Lengte:
90 minuten

Acteurs:
met de stem van Martijn Fischer

Jaar:
2019

 
Toegangsprijs