Picl
 

Dag van de Korte Film

Op 21 december organiseren de Nederlandse filmtheaters, Go Short, het International Film Festival Rotterdam en het Nederlands Film Festival voor de zesde keer de Dag van de Korte Film op de kortste dag van het jaar: 21 december. In dit programma zie je de beste Nederlandse shorts van het afgelopen jaar. Zie jonge Nederlandse makers van de toekomst aan het werk in deze veelzijdige compilatie.

Skógafoss
Tijdens de vakantie met zijn vriendin krijgt Gijs een telefoontje van zijn moeder, die haar gekwelde mentale toestand en hun complexe relatie onthult.

Niels Bourgonje / Nederland / Fictie / 2017 / 11 min.

Word!
Visueel essay dat op avontuurlijke wijze de relatie tussen woord en betekenis onderzoekt. Figuren bewegen door de ruimte, ondersteund door taal die de beweging van betekenis voorziet. Wat is de waarde van taal als die iets anders vertelt dan het beeld?

Amos Mulder / Nederland / Art / 2017 / 7 min.

De Spelende Mens
Een weekend als Viking door het leven of crossen door een modderpoel: de één gaat er helemaal in op, de ander vindt het een wonderlijk tijdverdrijf. 'De Spelende Mens' neemt je mee langs waaghalzen, vrije geesten en noeste knutselaars; volwassenen die zich volledig overgeven aan het spel. Soms zo dat de kijker zich afvraagt: wat bezielt de spelende mens?

Sanne Rovers / Nederland / Documentaire / 2017 / 27 min.

Kort Maar Krachtig
Een oude wijze man geeft een jonge held de taak om binnen een absurd kort tijdsbestek een prinses te redden van een slechterik. Tijdens de reis krijgen zij te maken met veel clichés uit het fantasy-genre. In deze desondanks onvoorspelbare korte film volgen de grappen elkaar in hoog tempo op. Ook het traditionele sprookjesachtige einde krijgt een (wrede) wending.

Junaid Chundrigar / Nederland / Animatie / 2017 / 2 min

Tex
Wanneer Tex haar gezworen vijand ziet met de jongen van wie ze houdt, neemt ze op buitengewoon originele wijze wraak.

Jonas Smulders / Nederland / Fictie / 2017 / 18 min.

Hallo Salaam
Sil (10) en Merlijn (11) staan op de vooravond van een grote reis; ze gaan vier dagen naar een vluchtelingenkamp op Lesbos. Via hun moeders kennen ze de verhalen over de kinderen die daar leven. Nu willen ze het zelf zien en ervaren. Hoe is het om in een vluchtelingenkamp te wonen? Eerste ontmoetingen als het uitdelen van eten en voorzichtig groeten, groeien al snel uit tot spel en goede gesprekken in meerdere talen. Het begin van een vriendschap?

Kim Brand / Nederland, Griekenland / Documentaire / 2017/ 15 min.
 
 
 
 
Regie:
diverse regisseurs

Lengte:
70 minuten

Jaar:
2017

  Deze film is nog te zien op:
vrijdag 21 december 19:15 KAARTEN
Toegangsprijs

Regulier (vanaf 02-11-2017)  € 9,50
Vriend  € 6,50
t/m 12 jaar Vriend  € 4,00
t/m 12 jaar  € 6,50
Collega  € 0,00
Cineville  € 0,00